bio

Imprint - Susumaniello - 2019 - bio, vegan

Vorige Artikel 4 van 7 Volgende
€ 10,49 (inclusief 21% btw)

Wijnbeschrijving

Diep paarszwart in het glas. Intense aroma's van bramen en chocolade worden ondersteund door bosbessen, viooltjes, bloesem, crème de cassis en mediterrane kruiden. De wijn is vol, met krachtige maar fijne tannine en een geweldige textuur. Let ook op de aangename frisheid dat deze wijn heeft. 

Deze wijn wordt gemaakt volgens de passito-methode. Hierbij worden de druiven zo’n 5 weken gedroogd alvorens ze worden gefermenteerd. Deze 3000-jaar-oude wijnmethode werd uitgevonden door de Romeinen, waarbij de druiven na de oogst eerst gedurende een aantal dagen op stromatten werden gedroogd. Vandaag de dag gebeurt dat iets anders, men gebruikt voor het drogen plastic geperforeerde bakjes in goed geventileerde ruimtes, “fruttaio” genaamd. Hierdoor vermindert het vochtgehalte in de druif ten opzichte van het vruchtvlees. Het gevolg hiervan is dat  alle smaken en aroma’s – suiker, zuren, tannine, enzovoort - zich gaan concentreren waardoor je een volle fruitige wijn krijgt.


Druivenras

100% Susumaniello


Gastronomie

“Pasta al ragu”, rood (gegrild) vlees zoals bijvoorbeeld ossenhaas. Maar ook een topper bij hardere kazen. 

© 2020 - 2021 monvinswebwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel